Pomi fructiferi
Mar Topaz


 adaugat

Livrare prin curier in Romania

  • 25-50 lei pemtru max 50 de pomi / butasi
  • 50-75 lei pentru 50-100 de pomi / butasi
*cost transport in functie de cantitate, greutate si volum.

Descriere Pomi fructiferi Mar Topaz


Această varietate de măr, denumită Topaz, aparține botanic familiei Rosaceae și a fost dezvoltată în Cehia la sfârșitul secolului al XX-lea, fiind lansată ca o varietate potrivită pentru cultivarea comercială și grădinăritul la domiciliu.
Mărul Topaz are un gust distinct, dulce și ascuțit, cu o textură fermă, creat pentru versatilitate în preparatele proaspete sau gătite. Varitatea este, de asemenea, rezistentă la boli precum mucegaiul și scabia și este robustă, ceea ce a făcut ca această varietate să fie preferată de iubitorii de mere.

Caracteristici pom

Pomul de măr Topaz este de dimensiuni medii spre mari, cu o coroană compactă și bine dezvoltată. Acesta poate crește viguros și poate ajunge la dimensiuni mari dacă nu este gestionat corespunzător.
Creștere: Are o creștere moderată, cu tendința de a rămâne un pom de măr de dimensiuni medii spre mari.

Caracteristici fruct

Fructele de Topaz sunt de dimensiuni medii, având o formă rotundă sau ușor aplatizată.
Coaja fructului este de culoare galben-verzuie sau galbenă, cu pete și striuri de culoare roșie și portocalie. Are o textură netedă și uneori poate fi acoperită cu un strat subțire de pruină, care conferă un aspect ușor mat.
Pulpa este de culoare albă sau galbenă, crocantă și suculentă. Gustul este dulce și ușor acidulat, ceea ce îl face potrivit pentru consumul ca fruct de masă proaspăt.
Mărul Topaz proaspăt cules are un gust dulce-acrișor, cu nuanțe robuste de condimente, aciditate și zahăr. Pe măsură ce merele sunt păstrate, gustul lor curat și acid se va domoli, devenind mai dulce și mai blând.

Perioada de coacere

Perioada optimă de recoltare poate varia, dar, în general, se face în perioada cuprinsă între sfârșitul lui septembrie și mijlocul lui octombrie. Este important să țineți cont de condițiile locale și de coacerea specifică a merelor din grădina dvs. pentru

Portaltoi

MM 106 - portaltoi de vigoare mijlocie cu inradacinare buna. Portaltoi rezistent la ger. Compatibilitate buna cu soiurile de mar este indicat pentru livezile cu densitate mare.

Perioada de plantare

Toamna tarziu - primavara, in perioada de repaus vegetativ.

Puieti direct din pepiniera

Pomii au varsta de doi ani cu radacinile formate, inaltime 1,20-2,50 m, adaptati condiţiilor pedoclimatice din Romania.

Produse comandate frecvent de pe pomicultura.net

15 lei / bucata

15 lei / bucata

20 lei / bucata

15 lei / bucata